Blog

Claus per entendre la certificació energètica, un incentiu per a la bioconstrucció?

Molts ja sabeu que des del passat 1 de juny és obligatori per a tot propietari el tenir una certificació energètica per poder vendre o llogar el seu immoble, així com per als promotors de nova edificació.

Aquesta mesura ha comportat que d’altres es plantegin exactament què mesura aquesta certificació, i en què pot beneficiar-los. Per començar, un habitatge dissenyat perquè els recursos energètics externs siguin gairebé nuls (l’anomenat balanç net) redueix el consum a només un 10%: són pisos o cases que són capaces per si mateixes de mantenir la calor a l’hivern i el fred a l’estiu.

La certificació energètica implica una classificació segons criteris d’eficiència similars als dels electrodomèstics: especifica mitjançant una escala de lletres, de la A (el més eficient) a la G (el menys eficient), el nivell d’emissions de CO2 en comparació de les dimensions de l’edifici tenint en compte els serveis comuns utilitzats (calefacció, refrigeració, ventilació, la producció d’aigua calenta sanitària i la il·luminació) i l’estat de l’aïllament tèrmic. Tindrà una vigència de 10 anys i en cap cas obliga al propietari a solucionar els problemes detectats amb una baixa qualificació, sota pena de sanció: només està obligat a tenir-la i mostrar-la al possible comprador, o a proporcionar-li còpia a l’inquilí. La sanció pot aparèixer quan no es disposa d’aquest certificat, amb multes que poden oscil·lar des dels 300€ als 6.000€.

L’obligatorietat d’aquesta mesura és el que a aquests molts els xerrina però des de Cencat veiem un aspecte positiu: els propietaris coneixeran l’estat real del seu immoble. Si realitzen un estudi econòmic en el qual valorin quin estalvi els suposarà convertir-ho en eficient a nivell energètic, veuran positiu invertir en renovables. Així ho veiem: tots sortim guanyant, sobretot el planeta.

Si tens més dubtes, planteja’ns-lesNo només podem realitzar-te aquesta certificació energètica, també podem assessorar-te en base del resultat per optimitzar l’eficiència energètica i començar a estalviar.

Imatge extreta d’http://ecolisima.com/certificado-energetico/

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

  VULL MÉS INFORMACIÓ

  Si està interessat en adquirir el nostre producte, deixi'ns les seves dades i ens posarem en contacte amb vostè.


  INFORMACIÓ SOBRE PROTECCIÓ DE DADES

  1. Responsable de les dades: Consultoria Energetica Cataluña,SL. CIF: B-63.162.895
  2. Finalitat de les dades: Respondre sol·licituds del formulari.
  3. Legitimació: El teu consentiment exprés
  4. Destinatari: Base de dades allotjada en OVH (UE)
  5. Drets: Tens dret al accés, rectificació, supressió, limitació, potabilitat i oblit de les seves dades.

  Scroll to Top