Geotèrmia

ENERGIA INESGOTABLE QUE PROVÉ DEL SUBSÒL, SEMPRE DISPONIBLE.

A CenCat som especialistes en aplicar sistemes de generació de calefacció, refrigeració i aigua calenta sanitària (ACS) de molt alta eficiència per a la climatització de recintes i habitatges uni i plurifamiliars.

COM FUNCIONA?

EL SOL ÉS EL PRINCIPAL RESPONSABLE DE LA RECÀRREGA CONTINUA D’ENERGIA DEL TERRENY, GARANTINT UNES CONDICIONS DE TREBALL INMILLORABLES (LES MÉS EFICIENTS) PER LA BOMBA DE CALOR GEOTÈRMICA.

UN SISTEMA GEOTÈRMIC NO NECESSITA CAP ALTRE SISTEMA CONVENCIONAL DE SUPORT: SUBSTITUEIX AL 100% UNA CALDERA DE GAS O GASOLI.

L’estalvi respecte altres sistemes

Comparant tarifes vigents de gasoli, gas canalitzat i electricitat, l’estalvi de la geotermia respecte gasoli és d’un 40%, i respecte el gas del 25%.

Si es contracta tarifa elèctrica amb discriminació horària (l’antiga tarifa nocturna) i amb una gestió de la demanda acurada, els estalvis combinats poden assolir un 60% i un 40% respectivament.

La bomba de calor geotèrmica

La bomba de calor geotèrmica consumeix una petita fracció d’electricitat per fer la feina… però amb un cost final d’aquesta electricitat consumida el més reduït enfront a d’altres sistemes.

I les onades de calor?

La bomba de calor geotèrmica no se’ns aturarà mai per una onada de calor, atès que el terreny és molt estable enfront a les oscil·lacions tèrmiques ambientals.

Les perforacions geotèrmiques

L’energia del terreny la capten unes perforacions verticals que gràcies a una bomba de calor geotèrmica permetrà utilitzar-la en forma de calefacció, refrigeració i ACS, tot en una única màquina.

I el canvi climàtic?

Al final, es tracta de calefactar o refrigerar amb el menor impacte possible al medi. Resulta que l’emisió de CO2 ( per la producció d’electricitat), comptant la quantitat equivalent d’electricitat necessària per fer la mateixa feina, és molt menor en un sistema geotèrmic en comparació a gasoli o gas.

I autoproduïr-nos la calefacció /refrigeració /ACS?

I si resultés que aquesta electricitat necessària per la bomba de calor geotèrmica ens la podem autoproduïr amb un sistema d’autoconsum fotovoltaic? Tenim així un sistema neutral respectuós amb el nostre entorn. De fet, no n’hi ha cap d’altre, ni tant eficient.

PROJECTES

PROJECTES PUBLICATS

FES CLICK ALS BOTONS PER VEURE MÉS PROJECTES DE geotermia

Centre d’Emergències 112 a Reus, Generalitat de Catalunya

Centre d’Emergències 112 a Reus, Generalitat de Catalunya.

El nou centre d’Emergencies del 112 de la Generalitat de Catalunya incorpora climatització geotèrmica a una part de les necessitats tèrmiques de l’edifici.

El disseny inicial i la execució final han estat duts a terme per CenCat.

Habitatge unifamiliar a Sant Llàtzer, Vic (Osona)

Els propietaris de l’habitatge usaven gas per a l’aigua calenta sanitària i la calefacció amb terra radiant.

Al fer pocs anys de la seva construcció van decidit canviar a la geotermia, conscients que l’estalvi anual envers el gas era d’un 70%. Actualment, la bomba geotèrmica general la refrigeració, calefacció i ACS.

El sistema triat de bescanvi amb el subsòl ha estat la perforació vertical al jardí de l’habitatge i es va executar amb la família vivint-hi.

Habitatge unifamiliar a Mirasol, Sant Cugat del Vallès

Els propietaris van endegar el sempre llarg però il·lusionant procés de fer-se una casa nova, amb la idea clara d’aplicar-hi solucions energètiques innovadores, confortables i altament eficaces, tenint en compte l’evolució dels preus de l’energia.

Partint d’aquestes premisses la casa es va dissenyar seguint criteris bioclimàtics, i entre ells, la opció de bomba geotèrmica va ser l’escollida per atendre satisfactòriament la calefacció de l’habitatge amb terra radiant, l’ACS, la calefacció del recinte de la piscina i de l’aigua de la mateixa.

El sistema triat de bescanvi amb el subsòl va ser la perforació vertical al jardí de l’habitatge, amb un resultat que en boca dels propietaris, ha satisfet àmpliament les seves expectatives.

VULL MÉS INFORMACIÓ

Si està interessat en adquirir el nostre producte, deixi'ns les seves dades i ens posarem en contacte amb vostè.


INFORMACIÓ SOBRE PROTECCIÓ DE DADES

  1. Responsable de les dades: Consultoria Energetica Cataluña,SL. CIF: B-63.162.895
  2. Finalitat de les dades: Respondre sol·licituds del formulari.
  3. Legitimació: El teu consentiment exprés
  4. Destinatari: Base de dades allotjada en OVH (UE)
  5. Drets: Tens dret al accés, rectificació, supressió, limitació, potabilitat i oblit de les seves dades.

Scroll to Top